MUSEU ISAAC ALBÉNIZ

museu
El Museu Isaac Albéniz podem contemplar una àmplia documentació sobre Albéniz, com cartes del compositor, partitures manuscrites originals i edicions de les mateixes, llibres sobre la seva figura, objectes personals, dades biogràfiques, quadres, retrats, fotografies, vídeos, el dormitori d’IsaacAlbéniz i la seva esposa, etc… Es poden contemplar també, com a veritables joies del Museu, el piano vertical Bernareggi&Gassó de Clementina, germana gran del compositor, amb el que va tocar les seves primeres notes quan tot just tenia 2 o 3 anys, i el magnífic piano de cua Bechstein que Money-Coutts, mecenes anglès i llibretista de les òperes d’Albéniz, va regalar a Enriqueta, filla del compositor. El museu també ens ajuda a fer-nos càrrec de la importància de les amistats d’Albéniz, que mantenia

una estreta relació amb personatges com Pau Casals, Alfred Cortot, Paul Debussy, Gabriel Fauré, Enric Granados, Cesar Frank, etc.

Tots aquests objectes recreen l’ambient que va formar part de la vida d’Albéniz, i han estat cedits al Museu, d’una manera totalment desinteressada, per part dels descendents del compositor.

Properament el Museu Albéniz serà traslladat a l’edifici de Cal Marquès, on serà seu definitiva.

Museu Albéniz (Cal Marqués- Propera Inauguració)

Cal Marqués, edifici singular del segle XVII al centre de Camprodon, acollirà i serà la seu definitiva i permanent del Museu Albéniz.

L’objectiu principal del Museu, es donar a conèixer la vida i obra del compositor, i alhora oferir als visitants de la Vall de Camprodon, tant nacionals com internacionals, l’oportunitat d’un intercanvi cultural en tots els àmbits.

Contingut de les diferents dependències del museu;
– Planta dedicada totalment al gran compositor,  amb un petit Auditori.
– Sala amb un centre de documentació i arxiu específic de l’ obra d’ Albéniz.
– Sala polivalent, pedagògica, per l’estudi,  conferències o cursos.
– Sala de exposicions itinerants.

Anuncis