EL COMPOSITOR

albeniz1

Isaac Albéniz va néixer el 29 de maig de 1860 a Camprodon.

Aquest fet significatiu és motiu pel qual l’Ajuntament va decidir la creació d’aquest Museu amb l’ajut dels descendents de l’insigne compositor que, d’una manera absolutament desinteressada, han contribuït amb la major part del que conté: mobles, objectes personals, documentació, etc…

Hi podem veure, per exemple, el piano vertical Bernareggi & Gassó de la seva germana Clementina, amb el qual va ensenyar al futur músic les primeres notes quan tan sols tenia dos anys (poc després, als quatre, va fer el seu primer concert al Teatre Romea de Barcelona). I el piano de cua Bechstein que Money-Coutts –mecenes anglès i llibretista de les òperes d’Albéniz- va regalar a Enriqueta Albéniz, filla segona de l’artista.

També hi ha exposat el dormitori complet del matrimoni Albéniz a París i Niça.

I a les vitrines, es poden veure primeres edicions i fotocòpies de manuscrits originals de la seva obra, tot això pertanyia a la seva biblioteca particular, com també biografies, llibre dedicats, cartes, objectes personals –ulleres, un bastó, targetes de visita, etc.-, amb el propòsit de crear un ambient que faci més propera la figura i l’entranyable personalitat del músic.

A les parets s’han col•locat ampliacions de fotos personals i familiars d’un indubtable valor testimonial, retrats, en particular un de signat per Marquès, reconegut retratista de l’època, i un objecte curiós: una còpia d’un retrat d’Albéniz de Ramon Casas realitzat per la seva filla Laura Albéniz, pintora de gran talent.

El Museu Isaac Albéniz de Camprodon neix amb la intenció de ser un lloc de trobada per a tots els amants de la seva extraordinària música, disseminats per tot el món.

Anuncis